diumenge, 30 de maig de 2010

A CLASSE FEIM FILOSOFIA 3/18.

QUÈ ÉS LA FILOSOFIA 3 /18?
És un projecte educatiu nascut a Catalunya a l'any 1987 que té com a referent el currículum educatiu Philosophy for children, una proposta educativa creada a  Nova Jersey a finals dels anys seixanta pel filòsof  Matthew Lipman.
La proposta de Filosofia 3/18 té com a finalitat reforçar les habilitats de pensament de l'escola en l'educació infantil, primaria i secundària, amb l'objectiu de formar ciutadans que pensin i parlin raonablement, elements essencials  per a la participació democràtica. Es treballen particularment les àrees de comprensió,anàlisis i solució de problemes, i és a través de la filosofia com a disciplina, mitjançant un mètode particular d' aprenentatge que anomenem " comunitat de recerca".
COM HEM TREBALLAT LA FILOSOFIA?
Nosaltres a la nostra classe ho hem intruduit mitjançant un programa que s'anomena TOT PENSANT que porta  contes, endevinetes, jocs... Aquest curs sobre tot hem treballat els contes, jo contava un conte i a partir d' aquest jo els hi  feia preguntes, on hem treballat diferents habilitats de pensament com són: raonar, imaginar, fer hipòtesis....
Tot això ho he recollit en un llibre que li hem posat el titol del LLIBRE DE FILOSOFIA , en el que he registrat les converses que hem tingut i que podreu veure a final de curs, i que passarà amb ells a primer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada